You are here: Home » Gulv » Voks

Voks

Voks og voksbehandling af træ og trægulve har været benyttet som en næsten ligegyldig overfladebehandling i de forløbne flere år. I gamle dage anvendte man jævnligt voks som overflade idet valgmuligheder som oliering og lak ikke forekom på daværende tidspunkt. Behandlingen gav et stort gulvarbejde med den tiltrængte gulvpleje.

Voks

Voks

Hvad er Gulvvoks og voks?

Et voksbehandlet trægulv kan blive blank som et spejl. Bonevoks benyttes ikke kun på parket- eller plankegulve men også andre gulvtyper, såsom linoleum, natursten ol.

Hvad forstås ved bonede plankegulve og parket?

Voksning er en overfladebehandling der forlanger uhyre meget arbejde. Den yndige og blanke overflade fås ved boning med en high speed buffer, en polermaskine som opvarmer voksen med ekstrem høj poleringshastighed. Ved daglig vedligeholdelse anvendes almindelig gulvpolering. High Speed polering benyttes som interval pasning og pleje.

Buffer gulvmaskine og voksbehandling?

En buffer er en højhastigheds poleringsteknik, der er meget virkningsfuld og tidskrævende. De spejlblanke gulv  i supermarkeder er buffer poleret. Buffer poleringen opvarmer voksen, som dernæst poleres blank. Denne måde giver en robust, blank og rengøringsvenlig gulvoverflade.

Voks og voksning

Voksning og boning stiller store krav og er temmelig tidsrøvende. Denne behandling udføres normalt kun på steder med tjenestefolk eller ansatte med erfaring og viden indenfor denne fremgangsmåde, herunder på herregårde og godser. Dette særlige håndværksfag er næsten glemt og på markant retur.

Hvad er ludvoks og ludning?

Ludbehandling bruges herudover ved bonevoks og voksbehandling. Her påføres gulvfladen en ludvoks der giver en rengøringvenlig og næsten vedligeholdelsesfri finish. Her er det ikke nødvendigt med en boning, men blot almindelig gulvvask med voksholdig sæbe. Ludvoks er tilmed en overfladebehandling der sjældent anvendes, men er nyttig til naturlige og lyse trægulve.

Alternativer til voks og voksning

Olie og gulvlak er gode alternativer til gulvvoks og voksbehandling. Her henholdsvis mættes træet med hærdende olie eller forsegles med lak. Begge disse gulvbehandlinger kan ligeledes poleres og blankes op.

Ring eller skriv gerne for yderligere info om voksede gulve af træ.

For more information, Please visit: http://xn--kbenhavns-gulvservice-qfc.dk/

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes