You are here: Home » Gulv » Lak

Lak

Lak

Lak

Lakbehandling og lak benyttes til tillukning af gulvoverfladen så der skabes en holdbar og flot behandling. Lak tillukker fladen på træet, hvilket danner grundlag for en meget let rengøring og gulvpleje.

Lak og laktyper?

Ofte benyttes 2 lag vand lakoverflade. Ønskes en betydelig ekstra holdbarhed kan 3 lag lak eller en 2-k lakbehandling vælges. Lakering med lak holder let i en række år før en genbehandling er påkrævet. Kontakt os for mere orientering om lak og laktyper.

Lakbehandling og glans?

Lakering fås med anderledes glans efter ønske. Vi tilbyder halvmat, mat, halvblank, blank, silkemat og ultramat. Blank boliglak vælges yderst sjældent idag, mens mat gulvafslibning er populær. I fald man er rådvild om hvilken glans der ønskes? Så kig forbi en farvehandel eller byggemarked for gulvinspiration.

Lakbehandling af trægulv?

Der findes vandbaseret og syrehærdende lakering. Syrehærdende boliglak er spritbaseret eller terpentinbaseret og dermed sundhedsskadelig (kræftfremkaldende). Derved bruges kun vandbaseret lakering idag, siden holdbarheden og slidstyrken overfor almindelig brug er meget høj.

Er lak rengøringsvenlig?

Lakbehandling lukker og forsegler plankegulvet eller parketgulvet med en plastikoverflade, der er vedligeholdelsesfri. Jo flere lag lakoverflade der anvendes, des mere lukket og kraftfuld bliver gulvet. Gulv rengøring er meget let på et lakeret gulv, idet lakbehandling er smudsafvisende, rengøringsvenlig samt let at vedligeholde.

Kan lakering genbehandles?

En lakket gulvflade kan re lakeres, hvilket må gøres inden lakeringen slides igennem. Der laves en finslibning, så der lakeres ovenpå den nuværende boliglak. Denne metode fjerner ikke misfarvninger, hakker og ridser, men har kun til formål at forynge gulvoverfladen.

Hvad er hvid lakering?

Visse kunder vælger hvidpigmentering. Hvid lakbehandling er oppe i tiden og kan dermed anbefales, hvis der ønskes et lyst pankegulv eller parket med en hvidpigmenteret patina. Det er en hot overflade som rigtig mange gerne vil have.

Afvigende efterbehandlinger af parketgulve og plankegulve?

Lud, olie, sæbe og gulvvoks er alle gode produkter til boliglak. En efterbehandling bør tilpasses til det specifikke parketgulv eller plankegulv og tilpasses kundens behov og ønsker.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes