You are here: Home » Gulv » Gulvbehandling

Gulvbehandling

Gulvbehandling betyder også overfladebehandling eller efterbehandling af gulve. Den anvendes til at sikre en nyafslebet overflade, og give det et smukt og nyt look. Vi er ekspert i gulvbehandling og vil finde den rette løsning til dig og din bolig. Skriv eller ring til os for en vurdering af dine plankegulve eller parket og muligheder.

Gulvbehandling

Gulvbehandling

Hvilken behandling skal du give dit gulv?

Man kan vælge blandt lud, sæbe, lak eller voks som gulvbehandling til dit nye eller afslebne plankegulv eller parket? Se her, hvilke fordele og ulemper der er ved de forskellige teknikker, og forstå, hvordan vi gør. I fald du i samarbejde med fagmanden vælger overfladebehandling kan der tages hensyn til:

  • Udseende
  • Holdbarhed
  • Vask og støvsugning
  • Pasning og pleje

De mest normale former for overfladebehandling er olie, lud, sæbe eller voks. Disse kan fås enten som hvide eller natur. Hvid sæbe, hvid olie og hvid lud er gode efterbehandlinger.

Hvorfor skal jeg efterbehandle gulve?

Et ubehandlet trægulv kan lynhurtigt blive grimt og plettet af væske, slid og smuds. En behandling beskytter trægulvet mod disse ting, gør det nemmere at holde rent og giver dig mulighed for at vælge, hvilket udseende dit gulv skal have.

Hvor tit skal du efterbehandle hjemmets trægulv?

Hyppigheden af behandling kommer an på gulvets brug samt vedligeholselse, pleje og rengøring. Trægulvet skal jævnligt vaskes og støvsuges med rengøringsmidler, der passer til gulvtypen – som udgangspunkt en gang om ugen. Læs mere her.

Hvad skal du tænke på, når du vælger behandling?

Når du skal vælge overfladebehandling til dit massive gulv, bør du tage hensyn til:

  • Hvor meget slid og brug der er på gulvet, dørtærskel, trappetrin og andre steder. Trapper slides eksempelvis mere end plankegulve og parketgulve.
  • Hvilken træsort trægulvet er lavet af.
  • Hvilket patina du ønsker, at gulvet skal have.
  • Uanset hvilken overfladebehandling du ønsker at anvende, må producentens foreskrifter følges omhyggeligt for at få et godt og slidstærkt resultat.

Lud og ludbehandling af gulve

Dersom et parket eller plankegulv er nyslebet, vil det fremtræde lyst og naturligt . For at bevare det lyse og kønne toning, må der påføres en lud. Ludbehandling og lud hindre træets naturlige gulning og kan anbefales til alle lyse parket- eller plankegulve.

Ludden kan ikke stå alene som gulvbehandling  idet lud ikke beskytter træet. Derfor danner lud kun grundlag for oliebehandling, lakering eller sæbebehandling.

Fordele ved ludbehandling er, at trægulvet får det top moderne grå hvidlige og lyse sandskurede look og patina.

Rengøring udføres med hvid sæbe eller natursæbe. Sæbespåner giver det mest naturlige og rustikke look, og kan helt klart anbefales.

Sæbebehandling af trægulv med gulvsæbe

Ifald du har et rustikt, slidt og gammelt massivt plankegulv, er sæbe og sæbebehandling en rigtig fin og anvendelig overflademulighed. Det danner en æstetisk, naturlig overflade på et nyafslebet  gulv eller parket. gulvsæben giver en robust overflade, der er pærelet at vedligeholde, rengøre og pleje. Ofte påføres der først en lud og ludbehandling, hvor efter træet mættes med gulvsæben.

Sæbebehandling har været brugt som efterbehandling i mange hundrede år, og giver et naturligt smukt look. Det nødvendiggør dog ofte gulvvask, og er ikke så holdbar og slidstærk som lakering og oliebehandling.

Når trægulvet er slebet udføres en lud og ludbehandling. Herefter mættes trægulvet med en tyk gulvsæbe, herunder færdigblandet sæbe (natursæbe – hvidsæbe) eller sæbespåner. Disse fås med og uden hvidpigment og kan anskaffes hos supermarkeder, byggemarkeder og farvehandlere.

Fordele: Et sæbebehandlet trægulv har blandt andet den fordel, at mindre hakker og trykmærker kan ’rejse’ sig påny ved vask. Fra da af bliver træet som nyt igen.

Gulvrengøring udføres med en gulvsæbe for at træet til enhver tid er mættet. Et nyafslebet og nybehandlet gulv vaskes 3 – 5 gange med en ekstra fed sæbeblanding inden ibrugtagning. Normal vedligeholdelse med almindelig støvsugning. anvend aldrig affedtende midler såsom sulfo.

Olie og Oliebehandling af trægulv med gulvolie

Ønsker du at overfladebehandle dit gulv med olie, vil gulvsliberen anvende hærdende olie. Hærdende olie er tilsat en hærder, som får olien til at tørre hurtig op med en holdbar og hård overflade. Hærdende olie kan fås med og uden hvidpigmentering.

Olie giver træet en dyb og flot overflade. Hvidpigmenteret olie giver træet det eftertragtede og smukke look og patina, hvor naturolie frembringer en varm lød.

Den hvidpigmenterede olie bruges på ludbehandlede lyse gulve, til at forstærke det hvide udseende. Oliebehandling giver trægulvet en billedskøn silkemat og rustik overflade, der er relativ modstandsdygtig over for smuds og slid.

Olieringen tilfører en meget slidstærk gulvflade, som er let at vedligeholde og opfriske på områder med meget slitage, f.eks. ganglinjer og rundt om spisebordet. Få en snak med din gulvmand og gulvfirma eller os, så er du sikker på at få den rette oliering til dit trægulv.

Fordele ved oliebehandling er, at hakker og ridser let kan fjernes ved fugt eller damp. Derfor rejser træet sig, og ridserne forsvinder let og enkelt.

Rengøring udføres med en sæbe som er beregnet til oliebehandlede gulve. Dette er en 3-i-én gulvsæbe som både vedligeholder, plejer og rengør ved hver gulvvask. Derfor er re-oliering ikke nødvendigt.

Lak og lakering af trægulv med boliglak

Gulvlak skaber en slidstærk gulvoverflade i halvblank, blank eller mat efter ønske. Lak er nem at holde ren og kan vedligeholdes med ny gulvlak inden det gamle laklag slides væk. Et lakeret gulv kan normalt holde i en hel del år, inden det er nødvendigt at behandle igen.

Hvor længe et lakeret gulv holder, kommer an på sliddet samt hvilken type lak der er benyttet. Et lakeret gulv er forholdsvis modstandsdygtigt over for snavs og fugt , men vand og spildte væsker bør dog tørres op. Indenfor de seneste år er der sket en stor udvikling indenfor gulvlak. Alle gulvmænd benytter vandbaseret lak som er slidstærk, miljøvenlig og mat.

Fordelen ved lak er, at man får en meget robust finish, som er nem at vedligeholde, pleje og rengøre.

Rengøring udføres med et ph-neutralt og universalt rengøringsmiddel, med en hårdt opvredet klud eller moppe og så lidt vand som overhovedet muligt.

Maling af trægulv med alkyd eller epoxy

Ikke mange vil male et nyt eller nyafslebet gulv fordi træets naturlige spil og farve dermed forsvinder. Til gamle, lakerede eller meget skadede trægulve kan maling være en smuk og praktisk overflade mulighed.

Til trægulve med almindelig anvendelse, fx i stuen eller soveværelset, kan du vælge en alkyd. Epoxy maling har større slidstyrke og tåler vandpåvirkning og er derfor bedst til som f.eks et vådrum eller køkken.

For more information, Please visit: http://xn--kbenhavns-gulvservice-qfc.dk/

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes