You are here: Home » Gulv » Dørtrin

Dørtrin

Dørtrin

Dørtrin

Dørtrin hedder også fodtrin, tærskler, fodspark, dørtærskler og bundkarm er nogle af de mest udsatte bygningsdele vi har. De er udsat for spark og slid i større grad end plankegulvet eller parketgulvet. Afslibning af dørtrin laves af os, et professionelt gulvfirma med stor viden og erfaring. Vi varetager alle typer opgaver indenfor gulvbranchen, herunder afslibning af dørtrin, trapper og gulve.

Hvordan får jeg billig afslibning af dørtrin?

Forudsat du har plankegulve eller parketgulve, vil enhver gulvopgave blive udført af vore dygtige lokale håndværkere. Sandt nok er vores spidskompetence afslibning, afhøvling og efterbehandling, hvor vores kompetencer og ekspertiser virkelig kommer til sin rette. Alligevel spænder vore arbejdsområder vidt lige fra afslibning af dørtrin til afhøvling af plankegulve og parket og store gulvarbejder. Uanset hvilken gulvopgave vi løser, kan du forvente at få en god gulvløsning med tilfredshedsgaranti.

løft din nye kone over dørtrinnet!

Det er en kristen tradition at gommen bærer bruden over dørtrinnet umiddelbart efter vielsen. Her bydes bruden velkommen i rummene for familiens fremtid umiddelbart efter vielsen.

Hvilken funktion har et dørtrin?

Anbringelsen af dørtrin er for altid den værst mulige og tilfører en hel del knubs, stød og slid. Det betyder, at materialet normalt er af en hård træsort, som kan udholde den store udsathed og belastning. Den hårdeste træsort vi har i Danmark er eg. Så derfor er en god del dørtrin fabrikeret i egetræ og eg. Som regel vil bebeoelsens dørtrin få den samme overflade som de tilstødende gulvafslibning eller parket har. Dette skaber et smukt gulv og giver et rigtig yndigt udfald.

Dørtærskel eller bundstykke?

Et dørtrin har en hel del navne, der efterhånden anvendes planløst. Herunder:

  • Dørtærskel
  • Bundstykke
  • Fodtrin
  • Fodspark

Dørtrin er et lille trin i bunden af døråbningen, som i bredde og længde passer med døren. Det dæmper støj og isolerer mod kulde og træk. Det giver en naturlig rumadskillelse, der bliver funktionel ved pleje, rengøring og vedligeholdelse.

Hvorfor fremstilles dørtrin i hårde træsorter som eg?

Som nævnt tidligere, udsættes dørtrin for en absurd stor belastning. Hvilket gør dem ømfindtlige og vil kræve hyppigere afslibning end parketgulve og en stærk behandling. I i massevis arbejdsopgaver lakeres trinnene selvom parkegulvet får en anden gulvovefladen som olie, lud, voks eller sæbe

Til hvad nytte runder dørtrin?

Brug og slid og flere års anvendelse af bundstykker i bløde træsorter kan blive så slidt, at de udhules på midten. Hvilket ses især ved bløde træsorter som fyr, gran og lærk som har været benyttet i mere end hundrede år. Udhulede dørtrin kan i reglen slibes plane, men vi møder normalt trægulve hvor en gulvudskiftning er tiltrængt.

Dørtrin er ofte en del af dørkarmen

Dørtærskel, fodspark, bundkarme og fodtrin er alle en del af selve karmen omkring døren. I visse nye moderne huse og lejligheder har gulvene ingen dørtrin.

Fodtrin eller fodspark?

Ved at vælge trin i egetræ og eg, benyttes den hårdeste træsort vi har i Danmark og Skandinavien. Derfor fås et utrolig slidstærkt trin med fin holdbarhed.

Ekspert i høvling af dørtrin

Vi er eksperter i gulvafsibning, overfladebehandling samt afslibning af dørtrin, trapper, trappetrin, bordpladersamt vindueskarme af træ. Kontakt os derfor gerne for en snak om dine trægulve, og få billig afslibning af dørtrin i dit bolig og hjem.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes